Учредиха общинска структура на Движение Русофили в Червен бряг

13 Февруари 2013, СрядаОсновните цели на общинската организация са разширяване и задълбочаване на връзките между българския и руските народи;

На 8 февруари 2013 година беше учредена общинската структура на Национално движение “Русофили” в Червен бряг. Като учредители присъстваха около 30 души – преподаватели, председатели и секретари на читалища от общината, лекари, представители на руската общност и други.

Събралите се учредители направиха избор на ръководство в състав от 5 души, като за председател беше избрана г-ца Вергиния Василев – преподавател, бивш общински съветник и зам. – кмет на Община Червен бряг.

Основните цели на общинската организация са разширяване и задълбочаване на връзките между българския и руските народи; приобщаване на обществото и особено на младите хора от общината към ценностната система и родовото самосъзнание на православния и славянски мироглед, духовност и бит, като принос в европейската култура и цивилизация; формиране на убеденост и позиция в гражданското общество, че развитието и задълбочаването на връзките между България и Русия на основата на равнопоставеност и взаимен интерес са важно условие за просперитета на България.

Присъстващите  единодушно приеха мнението, че чрез генериране на идеи и пряко участие в тях местния клуб трябва да се развива приятелството между двата народа, да се разгърнат културните, историческите и просветните взаимоотношения.

Събитието беше уважено от  г-н Пенчо Зулчев – заместник-председател на Национално движение “Русофили”.  Прочетено: 650 пъти
Брой коментари: 0


Коментирай
Добавете коментар
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код